Belgische ondernemer ontevreden over stagiair

Bregje Rooijendijk - 29 Augustus 2008 19:25 - 1340 vertoningen

Ook in België gaan veel stagiairs werken bij het bedrijf waar zij stage hebben gelopen. Dit blijkt uit een onderzoek van ondernemersorganisatie Unizo. De tevredenheid over stagiairs en diens begeleiding is daarentegen niet om over naar huis te schrijven.

Weinig vaardigheden

Het is opvallend dat ondanks de grote vraag naar stagiairs slechts 45% van de ondernemers tevreden is met de studenten die bij hen aan de slag gaan. Volgens de ondernemers heeft slechts twintig procent van de jongeren voldoende vaardigheden aan de start van de stage. Dat heeft deels te maken met de 'verouderde infrastructuur op scholen'. Unizo wil het daarom fiscaal aantrekkelijker maken voor ondernemers om te investeren in scholen.

Betere stagebegeleiding

De 700 ondervraagde ondernemers gaven aan dat ook betere stagebegeleiding en communicatie kan helpen. Uit de enquête blijkt ook dat de zoektocht naar stagiairs niet altijd vlot verloopt. Slechts 40% van de ondernemers vindt dat zijn stagiairs de juiste attitude hebben. Unizo heeft dan ook een actieplan opgesteld om de kloof tussen onderwijs en ondernemingen verder te verkleinen.

Bron: Standaard.be

Feeds

RSS feed
Atom feed

Redactie

Onze redactie stelt je dagelijks op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van studeren en stage lopen. Heb jij interessant nieuws? Onze contactgegevens zijn:

Telefoon
088 555 4000
E-mail
redactie@stageplaza.nl

Volg ons