Maatschappelijke stage nu al populair

Door Bregje Rooijendijk - 1 September 2008 17:59 - 999 vertoningen

In april berichtte Stageplaza.nl al over maatschappelijke stages op het Gertrudis College te Roosendaal, destijds één van de eerste middelbare scholen die aan maatschappelijke stages deed. Aankomend schooljaar gaan zo'n 275 scholen uit het hele land meedoen aan deze pilotprojecten.

Even wennen aan stage

Ruim 61.000 middelbare scholieren gaan dit schooljaar op maatschappelijke stage. De stage neemt in totaal tenminste dertig uur in beslag. De proefprojecten zijn bedoeld om scholen en stageverleners te laten wennen aan de maatschappelijke stage. In 2011 wordt de maatschappelijke stage voor iedere scholier verplicht. Scholieren moeten dan minimaal 72 uur stage lopen.

Geld voor stage

Komend schooljaar wordt gebruikt om de invoering van de maatschappelijke stage zoveel mogelijk te stimuleren en betrokkenen van elkaar te laten leren. Hieraan doen circa 275 scholen en een veelvoud aan maatschappelijke organisaties mee. Van Bijsterveldt heeft vandaag gezegd 12 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de 21 proefprojecten. Scholen die meedoen hebben recht op 200 euro per leerling voor onder meer stagebemiddeling en stagebegeleiding.

Bron: NOS.nl