LAKS draagt bij aan maatschappelijke stage

Door Laura Geenen - 18 September 2008 18:14 - 1008 vertoningen

Het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) heeft een nieuw project in het leven geroepen om jongeren maatschappelijk bewuster te maken. Ze steunen met dit project niet alleen een goed doel, maar dragen ook bij aan de maatschappelijke stages.

Wat is het goede doel?

Het project One Day's Work is een initiatief van het LAKS. Het is een project waarbij middelbare scholieren twee dagen per jaar werken en daarmee geld inzamelen voor een goed doel. De bedoeling is dat scholieren op deze manier maatschappelijk betrokken worden bij de problemen in de wereld. Het eerste One Day's Work project is een project van Buenosdias, een organisatie die straatkinderen in Guatamala helpt. De opbrengsten van de werkzaamheden gaan naar dit goede doel.

Wat draagt het bij aan de maatschappelijke stage?

Stageplaza meldde al eerder dat het lastig is voor scholieren en scholen om genoeg maatschappelijke stageplaatsen te vinden. Vaak is de oorzaak van dit probleem dat zorginstellingen bang zijn dat de scholieren het werk niet aankunnen of dat het te veel tijd en personeel zal kosten. Het LAKS wil met dit initiatief het tekort aan maatschappelijke stages verminderen. Volgens het LAKS is het een goed alternatief ter invulling van de, vaak nog slecht uitgevoerde, maatschappelijke stage. Door deze actie worden er meer plaatsen gecreëerd, zijn de stages van goede kwaliteit en wordt hiermee ook nog eens een goed doel gesteund. Een win-winsituatie dus.

Bron: LAKS