Studenten ontevreden over bachelor

Door Laura Geenen - 25 September 2008 20:23 - 1736 vertoningen

Niet iedereen is even blij met het bachelor-mastersysteem dat sinds 2002 bestaat. Uit een onderzoek van de Open Universiteit Nederland is gebleken dat zowel studenten als scholieren hun bedenkingen hebben bij het bachelor-mastersysteem.

Onduidelijke overgang van bachelor naar master

Zoals Stageplaza al eerder vermeldde, wil minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) graag dat het verschil tussen de bachelor en master duidelijker wordt. Volgens hem moeten studenten beter nadenken over de overgang van bachelor naar master. Dit zou volgens de minister nu nog te vaag zijn.

Bredere bachelor

Uit een onderzoek van de Open Universiteit Nederland blijkt dat studenten en scholieren niet tevreden zijn over de bacheloropleiding. 50% van de ondervraagde studenten en scholieren willen dat de bachelors breder worden. Dit betekent dat er tijdens de bachelor meer onderwerpen worden belicht die te maken hebben met de opleiding. Zo ontwikkelt een student in de eerste drie jaar van de opleiding een brede basiskennis.

Geen master na bachelor

Tevens is uit het onderzoek gebleken dat 20% van de studenten en scholieren liever heeft dat de bachelor een op zichzelf staande opleiding zou moeten zijn. Dit betekent dat er na de bachelor niet perse een master gevolgd zou moeten worden. 40% van de ondervraagden is van mening dat het bachelordiploma moet worden gezien als een deeldiploma.

Bron: Perssupport.nl