Kleren maken de stagiaire

Door Laura Geenen - 4 September 2008 19:17 - 3084 vertoningen

Het is algemeen bekend dat bij een sollicitatie voor een stageplek het allemaal draait om de eerste indruk. Een van de eerste dingen die opvalt bij een kennismaking is het uiterlijk. Door er verzorgd uit te zien maak je een goede indruk. Wat zijn de do's en wat zijn de don'ts op het gebied van kledingvoorschriften voor een sollicitatie?

De eerste indruk van de stagiaire

Ter voorbereiding op je sollicitatiegesprek is het belangrijk om na te gaan bij wat voor bedrijf je gaat solliciteren. Het is slim om je kleding aan te passen aan de zogehete bedrijfscultuur. Dit is de manier waarop de medewerkers in een bedrijf met elkaar en met anderen omgaan. Het is dus verstandig om van te voren onderzoek te doen naar het bedrijf. Is het bijvoorbeeld een formeel of een informeel bedrijf? Ga in eerste instantie altijd voor netjes. Op die manier kom je serieuzer en professioneler over.

Welke kleding levert jou de stage op?

Waar moet je zoal aan denken wat betreft kleding? Een pak is altijd een slimme keuze voor zowel mannen als vrouwen. Het staat netjes en is zakelijk. Ook de kans op modemissers of smaakverschillen sluit je hiermee sneller uit. Vermijd ook drukke prints of felle kleuren. Natuurlijk is een beetje kleur goed, maar zorg dat het past bij de uitstraling van een pak. Als je geen pak hebt en ook geen pak wilt aanschaffen, kies dan voor een lange nette broek en een blouse of overhemd.

Overige verzorging

Naast kleding zijn er ook nog een paar andere tips op het gebied van verzorging:

  • Zorg dat je haar goed zit, maar wees niet te enthousiast met gel en andere haarmiddelen
  • Wees zuinig met make-up, ga alleen voor een goede basis
  • Een luchtje is goed, maar ook met mate
  • Vraag voor je de deur uitgaat nog even om iemands mening en klaar ben je.

Lees meer tips over solliciteren op de website.