Hevige concurrentie op stagemarkt

Door Merel Vonk - 21 Oktober 2009 12:17 - 3540 vertoningen

Steeds meer werklozen bieden zich op stagebanken aan voor een stage. Professionals die hun baan hebben verloren als gevolg van de kredietcrisis proberen met een stage een nieuwe ingang te vinden op de arbeidsmarkt. Deze trend signaleert Stageplaza.nl, de grootste stagebank van Nederland.

Concurreren om een stageplek

In de maand september hebben ruim 300 werkloze professionals (> 30 jr) zich ingeschreven als stagezoekende bij Stageplaza.nl. Het gevolg: stevige concurrentie voor studenten. Als onervaren student is het moeilijk om op te boksen tegen een ervaren professional. Wanneer een bedrijf voor hetzelfde loon een meer ervaren professional kan krijgen, is de keuze snel gemaakt.

Reïntegreren op de arbeidsmarkt

Mensen die hun baan verliezen, willen niet stilzitten, dat staat slecht op het CV. Met een stage doen ze extra werkervaring op en het heeft verder geen invloed op hun uitkering. "Ik snap dat de concurrentie vervelend is voor studenten, maar in Nederland hoef je niet student te zijn om stage te mogen lopen," legt Rogier Kind uit van Stageplaza.nl.

54 jaar, zeer ervaren én stagezoekende

Nelleke Sprey (54) verloor deze zomer haar baan bij PCM als grafisch ontwerpster. Nu volgt zij een cursus Binnenhuisstyling en is ze op zoek naar een stageplek als binnenhuisstylist. "Ik wil stage lopen puur voor mijn zelfontwikkeling. Het is niet mijn insteek om er een baan aan over te houden, maar het zou wel leuk zijn!" aldus Nelleke.