Fontys heeft de beste stagebegeleiding

Door Merel Vonk - 4 November 2009 17:40 - 1791 vertoningen

Het was een nek-aan-nekrace, maar de opleiding HBO Verpleegkunde van de Fontys Eindhoven heeft de eerste prijs ontvangen voor de beste afstudeerstagebegeleiding van Nederland. Dat is gisteren bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Begeleidingstrofee 2009.

De hoogst scorende opleidingen

Twintig opleidingen schreven zich in op www.begeleidingstrofee.nl om in aanmerking te komen voor deze felbegeerde award. De opleiding Fysiotherapie van Hogeschool Zuyd (2), de opleiding Oefentherapie Cesar Hogeschool Utrecht (3) en de opleiding Verpleegkunde van Fontys Eindhoven (1), waren de 3 hoogst scorende genomineerden.

Begeleiding niet om over naar huis te schrijven

De uitreiking vond plaats in Regardz de Globe in Den Haag. De genodigden kwamen samen om te luisteren naar onder andere Drs. Piet Kempen, initiatiefnemer van de begeleidingstrofee. Als hoogleraar Advieskunde aan de Technische universiteit Eindhoven begeleidde hij studenten tijdens hun stage. Hij weet als geen ander dat bij veel opleidingen de begeleiding van studenten niet is om over naar huis te schrijven.

Uitdagende opdracht: Verrijking voor het bedrijf

EĆ©n van de sprekers deze middag is Loek Hermans (MKB Nederland), hij geeft aan dat de begeleiding vanuit opleidingen niet altijd optimaal is, maar bedrijven moeten zich meer bekommeren om de stagiair. "Een stagiair kan veel uit handen nemen, maar probeer ook de kennis van de student goed te gebruiken", aldus Loek Hermans. Het aannemen van een stagiair kan een verrijking zijn voor het bedrijf, mits je de stagiair goed en nuttig werk laat doen. Geef de stagiair een uitdagende opdracht en de resultaten zullen een verrijking zijn voor het bedrijf.

Positief

De uitreiking van de begeleidingstrofee geeft een positieve draai aan de negativiteit die we nu veel zien betreffende het onderwerp stage. Dat vindt ook Stageplaza, de grootste stagebank van Nederland.