Stagiairs doen massaal de CV-check

Door Merel Vonk - 9 November 2009 13:25 - 1491 vertoningen

Het Career-event, dat 29 & 30 oktober plaatsvond in de Jaarbeurs Utrecht, was een succes. Hoogopgeleide studenten, stagiairs en young professionals maakten kennis met ruim 140 bedrijven om te praten over een baan of stage.

Je CV gecheckt door een professional

De CV-Check was een groot succes op het Careerevent. Stagiairs en young professionals stonden 2 uur in de rij om hun CV op taalfouten, verkeerde opmaak en indeling te laten checken om op deze manier meer kans te maken op een stage of baan. De CV-check werd gedaan door professionals van Stageplaza.nl, de grootste stagebank van Nederland.

Spring eruit als stagiair

Gul Burgan, werkzaam bij Stageplaza.nl, verzorgde samen met collega's de CV-check. Zij constateerden het volgende: "De indeling van het CV is niet goed op volgorde en inhoudelijk bevat het CV te veel tekst. Dat resulteert naar een CV van 4 à 5 pagina's waar dit er 2 horen te zijn. Wat veel voorkomt is dat CV's geen persoonlijke informatie bevatten, zoals competenties en nevenactiviteiten. Juist nu, tijdens de kredietcrisis is het belangrijk om jezelf als stagiair goed te profileren om meer kans te maken op een stage."

Interessant, maar niet relevant

Young professionals en studenten lijken dus niet te weten hoe een goed CV in elkaar steekt. Dat blijkt uit de inhoud die studenten en Young professionals in het CV neerzetten. "Dat je hebt gereisd is interessant, maar is het voor het bedrijf waar je solliciteert relevant?" Aldus Jos Peek van het bedrijf Cimsolutions.

Stageplaza constateerde dit probleem al eerder en is om die reden een e-book aan het ontwikkelen waarin wordt beschreven hoe je een goede sollicitatiebrief en cv moet schrijven om de kans op een stage te vergroten.