Stagiair wint maatpak van The Society Shop

Door Merel Vonk - 14 December 2009 14:51 - 3254 vertoningen

Woensdag 2 december ging Stephan Mokveld naar de Society Shop, de winkel in de Van Baerlestraat in Amsterdam. Stephan liet daar zijn maten opmeten voor zijn spiksplinternieuw maatpak, gewonnen bij Stageplaza.nl, de grootste stagebank van Nederland. Stephan heeft via Stageplaza.nl een stage gevonden bij GUIDION. Hij is een paar maanden geleden begonnen aan zijn stage. Stageplaza.nl ging mee om hem, letterlijk en figuurlijk, het hemd van het lijf te vragen.

Even voorstellen: Stephan Mokveld

De gelukkige winnaar is Stephan Mokveld, 21 jaar jong en komt uit Rijswijk. Stephan volgt momenteel het laatste jaar de opleiding Management, Economie en Recht aan de Haagse Hogeschool. Hij vindt het leuk om te Wakeboarden, Snowboarden en RC heli vliegen. Pittige jongen deze Stephan!

Vertel, hoe kom je bij Stageplaza.nl terecht?

"Ik ben bij Stageplaza terecht gekomen toen ik op internet begon met zoeken naar een stage. Ik wilde er alles aan doen om een leuke stage te vinden, je bent tenslotte toch 5 maanden werkzaam bij het bedrijf. Stageplaza.nl geeft je de kans om op korte termijn veel vacatures in te zien, daarnaast kon ik ook nog selectief zoeken op mijn interessegebied en opleiding om zo een leuke passende stage te vinden!"

Hoeveel sollicitaties had je achter de rug voordat je bij GUIDION begon?

"Ik heb bij ongeveer 10 bedrijven gesolliciteerd, niet alleen via Stageplaza.nl maar ook direct. Uiteindelijk heb ik ongeveer van de helft een reactie ontvangen op mijn sollicitatie. Daarna heb ik bij twee bedrijven een gesprek gehad. Ik moest er even over nadenken maar de stage bij GUIDION leek mij leuker dus daar heb ik logischerwijs voor gekozen!"

Over je stage, heb je het naar je zin bij GUIDION?

"Ik heb het erg naar mijn zin op mijn stage bij GUIDION. Naast de dagelijkse taken van het begeleiden van nieuwe experts in het opstarttraject, zorg ik voor het aanvullen van de 'GUIDION Academy', waar diverse cursussen worden aangeboden aan de aangesloten ondernemers. Daarnaast beheer ik het account van een kleine partner en zorg dat alle bezoeken voor deze partner goed verlopen. Als laatst ben ik bezig met het maken van een aantal analyses."

Een gloednieuw maatpak, wat vind je van de actie van The Society Shop?

"De actie van The Society Shop vind ik erg geslaagd. Een pak is zeker nu, vlak voor mijn afstuderen maar ook zeker voor de periode daarna waarin ik veel ga solliciteren, erg handig! Voor mijn toekomstige carrière is een mooi op maat gemaakt pak altijd goed! Daarnaast is het erg leuk om dit allemaal een keer mee te maken. Als student stap je toch niet zomaar een winkel als The Society Shop binnen!"