Meldlijn stageklachten onthult misstanden

Rogier Kind - 8 December 2009 12:13 - 3598 vertoningen

Een vervelende stagebegeleider, simpele klusjes uitvoeren, discriminatie en vooral: slechte begeleiding. Het afgelopen half jaar konden studenten uit het middelbaar en hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs hun klachten kwijt via de gezamenlijke Meldlijn Stageklachten. De jongerenorganisaties ISO en LSVb presenteren dinsdag de resultaten van hun onderzoek naar problemen op stagegebied.

De meeste klachten gaan over de begeleiding vanuit zowel de onderwijsinstelling als het stagebiedende bedrijf, het stagecontract en de werkzaamheden. "De aansluiting van onderwijs naar de arbeidsmarkt is zeer belangrijk, daarom is het triest dat er zo met stagiairs wordt omgegaan. Stagiairs zijn waardevol en dus moet er in hen worden geïnvesteerd!", aldus Henno van Horssen, voorzitter van het ISO. Tevens benadrukken de organisaties dat er te weinig beleid is op het gebied van stages vanuit de politiek.

Om extra aandacht te vragen voor de stageproblemen delen de voorzitters van de verschillende jongerenorganisaties dinsdagochtend 8 december van 8.00 tot 9.30 uur samen met 'stagiairs' koffie uit op het plein achter station Den Haag Centraal. Minister Plasterk en staatssecretaris Van Bijsterveldt zijn gevraagd een bakkie te komen doen.

8 december 12.00 uur in De Bilt bij de MBO-raad wordt het rapport 'Stagiair(e) zoekt begeleiding' door de voorzitters aangeboden aan Doekle Terpstra (voorzitter HBO-raad) en Jan van Zijl (voorzitter MBO-raad). In dit rapport zijn de stageklachten gebundeld en doen de jongerenorganisaties aanbevelingen richting politiek, onderwijsinstellingen en stagebiedende organisaties.

Feeds

RSS feed
Atom feed

Redactie

Onze redactie stelt je dagelijks op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van studeren en stage lopen. Heb jij interessant nieuws? Onze contactgegevens zijn:

Telefoon
088 555 4000
E-mail
redactie@stageplaza.nl

Volg ons