Stagiair zoekt vroegtijdig een stage

Door Merel Vonk - 8 December 2009 15:52 - 1300 vertoningen

Aankomende stagiairs zijn al vroeg aan het oriënteren voor een stage voor volgend jaar. Onderwijsinstellingen en opleidingen raden studenten aan om al vroegtijdig en intensief te zoeken naar een geschikte stageplek. Dat merkt Stageplaza.nl, de grootste stagebank van Nederland.

Door de economische crisis zien studenten in dat het belangrijk is om al vroeg serieus op zoek te gaan naar een goede passende stage. "Hoe eerder hoe beter!", zegt Martijn Leppers, student Commerciële economie.

Stagiair wil niet tussen wal en schip belanden

Studenten zijn kritisch en gaan liever nu al op zoek naar een stage/werkplek dan een vertraging van een half jaar oplopen. Ook willen aankomend stagiairs niet tussen wal en schip belanden en de juiste stage mislopen. De zogenaamde `werkgeversmarkt' op de Hogeschool van Amsterdam bood studenten en aankomend stagiairs de kans om, vooral in het tweede leerjaar, in contact te komen met bedrijven voor een eventuele stage- en/of duale werkplek.

Duale werkplek moeilijk te vinden

Studenten die op zoek zijn naar een duale werkplek hebben moeite met het vinden van de juiste werkplek. Er zijn simpelweg niet genoeg bedrijven die specifiek werkplekken aanbieden. Medewerkers van Stageplaza raden studenten aan om zichzelf in te schrijven op de website van Stageplaza.nl om te kijken naar het stageaanbod. "Een stage is gemakkelijk om te buigen naar een werkplek, maar je moet er zelf werk van maken!", aldus Maartje Mellema, medewerker van Stageplaza.nl.