Studenten prijzen TEAMstages om zinvolle opdrachten en goede begeleiding

Door Rogier Kind - 9 December 2009 17:50 - 2997 vertoningen

In het gisteren gepubliceerde onderzoek van de Stageklachtenmonitor met betrekking tot stages blijkt dat stagiairs lang niet altijd een leuke, leerzame tijd hebben als ze stage lopen. De meest voorkomende klachten van studenten gaan over gebrek aan begeleiding vanuit school en het stagebedrijf.

Uit een eerder onderzoek van de Universiteit van Amsterdam in opdracht van TEAMstages blijkt dat stagelopen via TEAMstages zeer goed ontvangen wordt door zowel studenten, het bedrijfsleven als de scholen. Ex-stagiairs beoordeelden hun stage via TEAMstages met een ruime voldoende en roemde de stageperiode om de goede begeleiding en de zinvolle opdrachten.

TEAMstages is opgericht in 2006 op initiatief van Joop & Janine van den Ende en het ROC van Amsterdam. Het doel was de kwaliteit te verbeteren van stageopdrachten, studenten een goede voorbereiding te geven op de rest van hun carrière en het imago van vooral de VMBO-er en de MBO-er te verbeteren. Peter Douwes, directeur TEAMstages: "We kunnen stellen dat we na drie jaar goed op weg zijn. We werken met gerenommeerde bedrijven als TNT, C&A, KPN, BAM, Stage Entertainment en Olympisch Stadion. Met deze bedrijven hebben we gekeken welke opdrachten er al lang op hun to-do list stonden, maar waar ze niet aan toe kwamen. Dit levert mooie stageopdrachten op. En uiteindelijk tevreden bedrijven en stagiairs."

TEAMstages

TEAMstages verzorgt zinvolle stageopdrachten die stagiairs in teams van drie tot vijf studenten uitvoeren, van verschillend opleidingsniveau (VMBO, MBO en HBO). Zo kunnen ze ook vooral veel leren van elkaar. Ze worden hierin zeer strak begeleid door drie partijen: de school, het bedrijf (er is altijd een medewerker die graag ervaring wil opdoen in het managen van een groep junioren in het bedrijfsleven) en door het TEAMstages-bureau. Deze strakke begeleiding zorgt voor heel weinig uitval tijdens de stages, minder dan 10 procent. Daarnaast biedt TEAMstages de stagiairs en de coaches uit het bedrijfsleven kwalitatieve trainingen op maat.

Stagelopen via TEAMstages

Douwes: "TEAMstages en de studenten met wie wij werken kunnen zich totaal niet vinden in de uitslagen van het gisteren gepubliceerde rapport. Gelukkig is stagelopen via TEAMstages juist een leerzame ervaring."

Als lid van de BES (Branchevereniging Erkende Stagebemiddelaars) doet TEAMstages regelmatig onderzoek en spant zich in, samen met branchegenoten als Stageplaza, voor betere voorlichting over en voorbereiding van stageplaatsen.

Kijk voor meer informatie op: www.TEAMstages.nl.