LAKS vreest failliet maatschappelijke stage

Door Arjan Sinkeldam - 25 Mei 2009 13:48 - 1575 vertoningen

Staatssecretaris Van Bijsterveld heeft samen met vertegenwoordigers van de levensmiddelenindustrie een intentieverklaring ondertekend voor het realiseren van 1500 maatschappelijke stageplekken in de supermarktbranche. Landelijk Aktie Komite Scholieren (LAKS) vreest hiermee voor het failliet van de maatschappelijke stage.

Stagiaires geen goedkope arbeidskrachten

Vanuit verschillende hoeken komen er negatieve geluiden over het plan om scholieren de maatschappelijke stage bij supermarkten te laten lopen. Zo ook bij de oppositie partijen, GroenLinks waarschuwt: "Het plan is gelanceerd om scholieren zich belangeloos voor de maatschappij in te laten zetten, niet om goedkope vakkenvullers en cassières voor de supermarkten te leveren" aldus tweedekamer lid Tofik Dibi.

Het gevaar dat scholieren als goedkope arbeidskrachten worden ingezet wordt hiermee nog groter geworden erkend ook Emiel Wilms van het LAKS. "Als dit daadwerkelijk gebeurd zal dit het failliet van de maatschappelijke stage zijn." Meldlijn stageklachten. Stageplaza.nl volgt de ontwikkelingen rond de maatschappelijke stage op de voet en wijst op het bestaan van de meldlijn stageklachten en diens website. "Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een eerlijke sector en misstanden de wereld uit te helpen" aldus Rogier Kind, persvoorlichter bij Stageplaza.nl.