Effectief stagiaires werven? Plaats een bedrijfsfilm!

Door Arjan Sinkeldam - 10 Juni 2009 17:55 - 1811 vertoningen

Voor organisaties is het in toenemende mate belangrijk onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie, ook bij werven van stagiaires. Een leuke en onderscheidende manier om dit te doen is door een filmpje van de afdeling of het bedrijf bij de vacature te plaatsen. Stageplaza.nl beschikt over een schat aan praktijkervaring en deelt deze graag met haar klanten.

Stage in beeld

Uit het Nationaal stage onderzoek dat jaarlijks door Stageplaza.nl wordt gehouden blijkt dat stagiaires veel waarde hechten waarde aan een prettige sfeer op de werkvloer. Ook geven stagiaires in het onderzoek aan de locatie mee te laten wegen in de keuze voor een stage. Doe hier uw voordeel mee en laat dit zien door middel van een filmpje.

Een filmpje geeft een beter beeld, zorgt voor meer reacties op vacatures, geeft extra exposure aan uw organisatie en is in de toekomst geheel rechten vrij te gebruiken voor andere doeleinden, bijvoorbeeld voor het werven van werknemers! Hoe wordt zo'n film gemaakt? Uw organisatie schrijft zelf een kort script met enkele aandachtspunten die in het filmpje moeten komen. Vervolgens wordt dit script door deskundigen van Stageplaza.nl bekeken, worden er eventuele op- of aanmerkingen gegeven en wordt het script goedgekeurd voor het filmen. Stageplaza.nl beschikt over de juiste kennis en ervaring om uw organisatie van dienst te kunnen zijn bij het maken van een bedrijfspresentatie of film.

Dezelfde week komt er nog een ervaren cameraploeg langs die het geheel opneemt en op een later moment monteert. Nadat u de definitieve versie heeft goedgekeurd wordt de film van uw organisatie online bij de advertentie geplaatst. Hoe levert dit stagiaires op? De praktijk wijst uit dat de advertenties waar een filmpje bij is geplaatst meer reacties ontvangen en bedrijven geven aan dat de kandidaten die reageren op de advertenties beter voldoen aan de gestelde eisen. Vragen? Stageplaza.nl legt u alles uit © Stage Nieuws RedactieStageplaza.nl