Modestudent steelt kleding stageplekken

Door Rogier Kind - 17 Juli 2009 15:30 - 1097 vertoningen

Een student van de school voor mode van het ROC Eindhoven is door zijn stagebedrijf beschuldigd van diefstal. Het bedrijf waar de 20-jarige student stage liep, heeft deze week aangifte bij de politie gedaan tegen de stagiair. De stagiair zou in totaal 15 jurken en sieraden hebben gestolen.

Diefstal

Naast de stage in Den Bosch liep de in Boxtel woonachtige student ook stage bij Avenue Bruidsmode in Rotterdam. Hier zou hij volgens de bedrijfsleider minstens zeven bruidsjurken, vier kostuums en zestien sieradensets gestolen hebben. "De man doet zich voor als modeontwerper, terwijl hij met creaties van anderen goede sier maakt", aldus de bedrijfsleider van Avenue Bruidsmode

Modeshow

De mbo student zou de gestolen kleding afgelopen zondag hebben getoond in de door hem georganiseerde modeshow 'Fashionhajii' op de Bazaar Selissenwal in Boxtel. Op de site van de Bazaar staat dat hij bruids- en herenkleding laat zien en dat "al deze kledingstukken door hem zelf zijn ontworpen". Ook wordt vermeld dat hij "bij het maken en vooral bij de afwerking hulp heeft gehad van anderen, waar hij blij mee was".

De actie komt de stagiair duur te staan, hij heeft onlangs zijn diploma behaald maar moet deze nu weer inleveren.

Bron: Omroepbrabant.nl