Wanhoop drijft starters tot stage lopen

Door Rogier Kind - 21 Augustus 2009 18:27 - 3270 vertoningen

Door de kredietcrisis hebben starters het moeilijk met het zoeken naar een baan. Sommigen besluiten noodgedwongen door te gaan studeren. Anderen proberen op creatieve wijze meer werkervaring op te doen. Jonge starters bieden zichzelf steeds vaker aan voor een stageplaats. Deze trend signaleert Stageplaza.nl, de grootste stagebank van Nederland.

Stage lopen is werkervaring opdoen

Na vele afgewezen sollicitaties beginnen jonge starters het benauwd te krijgen. Op de arbeidsmarkt draait het momenteel alleen nog maar om relevante werkervaring. En dat is nu juist hetgeen wat ontbreekt bij jonge starters die net zijn afgestudeerd. Velen zien een stage als uitkomst. Zij zien een stage als een kans om zichzelf te bewijzen en ondertussen doen ze waardevolle werkervaring op.

Studenten versus Starters

De komst van jonge starters op de stagemarkt kan ongunstig uitpakken voor studenten, die een stage als verplicht onderdeel van de opleiding hebben staan. Stagebedrijven zoeken voor elke vacature de beste kandidaat. Jonge starters hebben een diploma, geen schoolse verplichtingen en vaak net wat meer ervaring dan studenten. Om niet verdrongen te worden op de stagemarkt, zullen studenten zich nog beter moeten profileren tijdens hun zoektocht naar een stage.