HBO-opleidingen strijden om Begeleidingstrofee

Door Rogier Kind - 24 Augustus 2009 11:14 - 2929 vertoningen

Op het gebied van stagebegeleiding bij HBO afstudeerders mag nog wel het één en ander verbeterd worden. Toch zijn er ook opleidingen die het wel goed voor elkaar hebben En dat kunnen deze opleidingen nu gaan bewijzen. Vanaf vandaag kunnen zij zich inschrijven voor de Verkiezing Begeleidingstrofee 2009.

Ruim 40 opleidingen hebben zich reeds aangemeld op de site www.begeleidingstrofee.nl. Op 3 november a.s. zullen Loek Hermans en Doekle Terpstra de uitreiking van de Begeleidingstrofee 2009 opluisteren in Regardz De Globe in Den Haag.

Een wereld te winnen

Er is nog een wereld te winnen als het om de kwaliteit van het HBO-afstudeerwerk gaat. Er zijn uitzonderingen, maar vaak is het afstudeerniveau onder de maat vergeleken met de opleidingskwaliteit. Dat blijkt uit onderzoeken, begeleidersworkshops en praktijkervaringen. Maar ook de HBO-raad heeft verbetering van het afstudeerwerk al enige tijd op de strategische agenda staan.

Intitiatief Projectgroep Begeleidingstrofee

Dat bracht op initiatief van Piet Kempen (Prof. dr. Piet M. Kempen) een aantal betrokken partijen bij elkaar om de hand aan de ploeg te slaan. De gevormde Projectgroep Begeleidingstrofee wil helpen de kwaliteitsborging voor het afstudeerwerk in het HBO naar een hoger plan te brengen. Dat biedt de toppers een podium om te excelleren en de ambitieuzen een handvat om snel te verbeteren.

Doel Begeleidingstrofee

De inzet is een een anoniem vergelijkend onderzoek naar begeleidingskwaliteit en het uitreiken van de jaarlijkse Begeleidingstrofee aan de meest geavanceerde opleiding op dat gebied. Dat bevordert het leren van elkaar want alle deelnemers krijgen inzicht in hun kwaliteitspositie in de deelnemersgroep. Meer kwaliteit verhoogt ook de klanttevredenheid (studenten en afstudeerbedrijven) en geeft meer professionaliteit aan begeleiders. En niet onbelangrijk: de maatschappij ziet meer van het innovatieve vermogen van de HBO-sector.

© Stageplaza.nl - Stage Nieuws Redactie