Staatssecretaris van Bijsterveldt beantwoordt, Stageplaza.nl reageert

Door Arjan Sinkeldam - 24 September 2009 19:03 - 1398 vertoningen

Staatssecretaris van Bijsterveldt heeft in de Tweede Kamer de Kamervragen beantwoord die door CDA fractieleden van Hijum en Biskop waren gesteld naar aanleiding van het persbericht 'Extreme terugloop van stages bij de overheid'. De antwoorden van de staatssecretaris sluiten niet helemaal aan op de bevindingen van Stageplaza.nl.

Onlangs werd er op Stageplaza.nl al bericht over de Kamervragen die zijn gesteld naar aanleiding van het persbericht 'Extreme terugloop van stages bij de overheid', dat door stageplaza.nl is gepubliceerd. De staatssecretaris heeft deze vragen nu beantwoord. Stageplaza.nl gaat in op de antwoorden van de staatssecretaris.

Stageplaza.nl signaleert trends

Rogier Kind, hoofd communicatie van Stageplaza.nl, is het niet helemaal eens met de antwoorden van Staatssecretaris van Bijsterveldt. "Staatsecretaris van Bijsterveldt gaat in haar antwoorden voorbij aan het feit dat Stageplaza.nl als marktleider een goede graadmeter voor de stagemarkt is en die positie benut om trends te signaleren. Volgens mevrouw van Bijsterveldt is het misschien niet gebruikelijk dat zij hun stages aanbieden op commerciële internetsites zoals Stageplaza.nl, maar het gebeurde tot voor kort wel regelmatig", Aldus Kind.

Geen terugloop stageaanbiedingen? In ieder geval niet vindbaar

"Er staat nog steeds een aantal stageadvertenties van overheids- en semi overheidsdiensten op Stageplaza.nl. Echter is het zo dat dit in de afgelopen maanden enorm is teruggelopen, dat valt ons op." Zo vervolgt hij "Uiteraard kennen wij bij Stageplaza.nl de genoemde websites, wij zien daar alleen geen toename van het stageaanbod die de terugloop in de eigen database kan verklaren. De overheid is niet gespecialiseerd in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod in de stagesector. Om deze reden is het niet heel vreemd dat het niet goed lukt om de doelgroep te bereiken. Er zijn per slot van rekening bedrijven die hier gespecialiseerd in zijn. Bijvoorbeeld Stageplaza.nl, de grootste aanbieder van stages en afstudeeropdrachten van Nederland."