Stage bepaalt voor meer dan 50 procent het beroepsbeeld bij Studenten

Door Joost Jansen - 2 December 2010 16:44 - 1053 vertoningen

Stages zijn het beste middel om een beroepsbeeld te vormen voor jongeren. Dat blijkt uit onderzoek van NationaleBeroepengids.nl die een enquête lanceerde met 1100 respondenten.

Van de studenten die men heeft ondervraagd gaf 59% Stages als eerste keus als middel om een beeld te krijgen van beroepen. Op de tweede plek eindigde interviews (via film of krant) met beroepsprofessionals en op de derde plaats eindigde verhalen van mensen uit de eigen omgeving. De laatste plaats was, misschien wel voorbestemd, voor TV-series.

Stages als middel bij uitstek om een correct beroepsbeeld te vormen. Dat stages voor de vormgeving van het beroepsbeeld belangrijk waren was reeds bekend. Dit onderzoek onderstreept daarmee de importantie van stages. En dus ook het levensbelang van Stageplaza.nl. Het motto dat je alleen door het te doen, iets leert, bewijst hiermee weer eens zijn waarde. Pas als je aan den lijve ondervindt wat iemand dag in dag uit doet op zijn werk kun je een inschatting maken of dat ook bij jou past. Verhalen lezen van mensen die vertellen over hun beroep of filmpjes zien geven je wel een indruk, maar die indruk is heel eenzijdig en afkomstig van iemand anders. Met stages hebben studenten de kans om een eigen indruk op te doen. Stage lopen, en daarna? Stageplaza.nl bemiddelt tussen studenten die stage willen lopen en bedrijven die stagiaires willen aannemen. Een stage duurt echter nooit langer dan een jaar. En na een stage, of zelfs na een studie, komt er bij studenten de focus om zich nu serieus te gaan richten op welke functies/organisaties/sectoren bij hen passen. Onze partner NationaleBeroepengids.nl voorziet in die behoefte. Bij NationaleBeroepengids.nl vinden studenten een antwoord op al hun vragen rondom beroepen + ze vinden er letterlijk alles wat ze nodig hebben om een baan te vinden/een functie goed uit te oefenen: cursussen, opleidingen, traineeships, vacatures, salarisindicaties, sollicitatietips, carriereadvies enz. Verder vind je alles op het gebied van beroepskeuze. De beroepskeuzetest geeft aan welke beroepen bij jou passen. Daarnaast is het mogelijk om per sector of beroepsgroep te zoeken naar beroepen. Surf bijv. naar marketing functies, IT functies enz. Wil jij dus definitief de stap naar de arbeidsmarkt gaan zetten, kijk dan bij NationaleBeroepengids.nl