Hi5 Geschikt?!

Door Rogier Kind - 24 Februari 2010 15:51 - 4691 vertoningen

Sinds enkele jaren weet ik, Dionne Abdoelhafiezkhan (25 jaar), hoe ik positief in het leven moet staan, wat mijn passie is en vooral wat er allemaal voor nodig is om dat na te streven. Het heeft even geduurd voordat ik hier achter kwam. Nu kan ik met overtuiging zeggen: "Ik ben een 'social entrepreneur'!" Een entrepreneur die haar passie, focus, overzicht, betrouwbaarheid en kennis combineert om sociale vraagstukken te (h)erkennen. Die haar organisatie dusdanig leidt en positioneert zodat er effectieve (sociale) veranderingen in de markt gemaakt worden.

DutchVersity, mijn organisatie, verbindt aan kansen en mogelijkheden. Veel jongeren maken (nog) geen optimaal gebruik van de kansen en mogelijkheden die hun talenten hun biedt, omdat ze simpelweg niet weten wat hun talenten/mogelijkheden zijn. Er wordt wellicht teveel vertrokken vanuit een slachtofferrol, dat je niet alles kan bereiken wat je wilt omdat je denkt dat je leeftijd, je achtergrond, je geloofsovertuiging, etc. je beperken. Maar waar komt dat irreëel toekomstperspectief vandaan? Is het omdat organisaties vanuit vooroordelen vertrekken en wij jongeren het toelaten om ons in een bepaald hokje te stoppen?

De volgende zin was één van de eye-openers die mij tot actie over deed gaan: "you move from a label to a leader by freeing yourself from limitations, by busting out of your box", Stedman Graham. De sleutel tot succes is naar mijn mening niet alleen erover praten, maar vooral ook door te doen. Ik heb een methodiek ontwikkeld die gebruikt wordt om te inspireren, informeren, motiveren, verbinden en vooral ook om men bewust te maken van het feit dat succes betekent dat je zelf tot actie over moet gaan. De methodiek waar ik het over heb, is de Hi5: "Je hand fungeert als een kompas dat richting geeft en houvast biedt op weg naar jouw doel."

Jaarlijks zijn er zo'n half miljoen vmbo, mbo en hbo studenten die op zoek zijn naar een goede stageplaats. Maar hoe vind jij dan net die stage die helemaal voldoet aan jouw verwachtingen en die een stap in de richting is van jouw succesvolle toekomst? Heel simpel: Blijf niet rustig afwachten om te zien wat er op je pad komt, maar gebruik je eigen hand als kompas en word Hi5 geschikt!

Hi5geschikt ben je zo: Weet wat je wilt, heb een positieve instelling, de juiste uitstraling en een hoge gedrevenheid (PASSIE); Ga resultaatgericht te werk en ben je bewust van je dreamteam (FOCUS); Zorg dat je met kop en schouders boven de rest uitsteekt (OVERZICHT); Wees trouw en betrouwbaar, vooral aan je eigen passie (BETROUWBAARHEID); Zorg dat je bij de pinken bent daar waar dat nodig is (KENNIS).

TakeCare en Hi5, Dionne Abdoelhafiezkhan. Neem een kijkje op de website van Hi5.