Liever vrij in gebruik van social media dan een hoog salaris

Door Jasmine Hakkert - 14 November 2011 16:46 - 867 vertoningen

Verbied je als bedrijf Twitter en Facebook? Houd er dan rekening mee dat studenten je niet meer als een aantrekkelijke werknemer zien.

Studenten en starters willen niet werken op een plek waar social media verboden is. Zij vinden de vrijheid van social media, apparaatgebruik en werkplek een belangrijkere prioriteit dan hun salaris, aldus onderzoek van Cisco Systems.

40% van de studenten en 45% van de starters geven aan dat ze een baan accepteren met een lager salaris, als dit meer vrijheid met zich mee brengt. Het is zelfs zo belangrijk voor de studenten, dat meer dan de helft niet op een baanaanbod zou ingaan als gebruik van social media verboden zou zijn. 60% vraagt daarom inmiddels al tijdens de sollicitatie hoe het gesteld is met de vrijheden van social media. Ze willen zich niet achteraf belemmerd voelen in hun vrijheid. Het is zelfs zo gesteld dat de helft liever hun portemonnee of tas verliest, dan hun telefoon. Ongeveer de helft van de ondervraagden gaf aan dat ze internet bijna zien als een eerste levensbehoefte, zoals water, eten en onderdak. Dit ligt in de lijn met de Verenigde Naties, die internet ook als een burgerrecht zijn gaan zien. Deze ontwikkelingen liggen allemaal in de lijn dat werknemers meer vrijheid en verantwoordelijkheid willen. Want niet alleen de vrijheid om sociale media te gebruiken is belangrijk, maar ook de vrijheid van werkplek. 70% van de respondenten gaf aan het onzin te vinden om op reguliere basis naar het werk te komen.

Laat via twitter met #socialopstage weten hoe belangrijk jij het gebruik van social media vindt op jouw stage.

Bron: Cisco.com