Scriptie over reinigen Ganges wint Stageplaza Scriptie Award

Door Jasmine Hakkert - 21 November 2011 12:31 - 3451 vertoningen

Christa Blokhuis en Nadine Huiskes hebben met hun scriptie 'het Hemelse Riool' de Stageplaza Scriptie Award gewonnen. Zij hebben hiervoor afgelopen donderdag de prijs van €1000,- in ontvangst genomen op het hoofdkantoor van Stageplaza. "In hun scriptie brengen ze innovatie en duurzaamheid samen," aldus de jury.

"We hadden niet verwacht te winnen. We waren al heel tevreden met ons cijfer, dit is extra geweldig," aldus Christa en Nadine. "Via het vak Denkacademie kwamen we op het idee voor onze scriptie. Hier leerden we over een hindoeïstische priester die tevens hoogleraar Hydrologie is. Hij werd onze inspiratie. Hij is actief bezig de hindoes duidelijk te maken dat er bewuster moet worden omgegaan met de Ganges."

De scripties zijn beoordeeld door een samengestelde jury van Stageplaza. De schrijvers moesten niet alleen een oplossing bieden, maar de oplossing moest ook maatschappelijk bewust en duurzaam zijn. De combinatie van innovatie en maatschappelijk bewustzijn stond centraal.

In 'het Hemelse Riool' behandelen Christa en Nadine hoe de Ganges duurzaam gezuiverd kan worden. De Ganges is de meest vervuilde rivier ter wereld. Dit komt doordat de Ganges een grote religieuze waarde heeft voor de hindoes, die er religieuze handelingen in uitvoeren. Ook wordt de Ganges gebruikt voor alledaagse reinigingen. In hun scriptie zetten ze uiteen hoe je het beste de hindoes kan laten inzien dat zuivering van hun rivier van belang is.

"Blokhuis en Huiskes hebben op een goed onderbouwde manier een oplossing aangedragen voor een groeiend probleem. Doordat ze bewust omgaan met de waarden en normen van de betrokken groep creëren ze een aanpak die een grote kans op succes heeft. Ze stellen terecht dat succes alleen kan worden behaald als er voldoende maatschappelijk draagvlak is," aldus het juryrapport.

De Stageplaza Scriptie Award is een initiatief van Stageplaza. De Scriptie Award is een extra erkenning voor de scripties van studenten. Het is voor de eerste keer dat de Scriptie Award is uitgereikt. De Scriptie Award is een jaarlijks terugkomend initiatief van Stageplaza. Afstudeerders kunnen hun scriptie van dit jaar alweer in sturen op Scriptieawards.nl.