HIP OP ‘T WEB

Door Rogier Kind - 17 Maart 2011 16:07 - 4383 vertoningen

Jong onderneemster combineert goedlopende webshop met studie

Toen ik 14 was, wilde ik graag een baantje. Nergens kon ik terecht en zelfs bij de Albert Heijn werd ik op een wachtlijst gezet om daar te mogen werken. Uiteindelijk vond ik een baantje bij een kledingwinkel, voor €2,30 per uur mocht ik daar alarmen aan de kleding vast maken. Ik heb het gelijk opgezegd en besloot wat oude kleding van mezelf op Marktplaats.nl te verkopen. Er ging steeds meer kleding de deur uit, totdat ik op een gegeven moment bijna geen kleding meer over had. Ik besloot tassen en shawls in te kopen uit Amerika en China en toen deze een paar weken later binnen waren stond Marktplaats er vol mee. De shawls en tassen vlogen de deur uit, ik kreeg een aantal vaste klanten en besloot mijn eigen website te beginnen, Hip voor de Heb 

Een vriendin van me had een communicatiebureau en stelde voor om een persbericht te sturen. Ik zat toen in 4 HAVO en een paar uur nadat we het persbericht hadden gestuurd stond mijn telefoon vol met voicemail berichten. Het NOS Journaal, de Volkskrant, Telegraaf en Trouw: allemaal wilden ze langskomen voor een interview. Mijn webwinkel explodeerde van de bezoekers. Ik werd columnist voor Metro en het Financieele Dagblad en stond enkele weken later naast Yolanthe 10 weken lang in televisieprogramma 'Het ei van Columbus' als jurylid. Een half jaar later won ik de Born to Lead award en werd ik verkozen tot meest veelbelovende ondernemer onder de 25 jaar. Mede dankzij veel mensen die me hebben geholpen (mijn vriendin van het communicatiebureau, de journalisten en websitebouwer) heb ik nog steeds mijn webwinkel en werk ik er elke dag met veel plezier aan.

Naast mijn webshop studeer ik Commerciële Economie voor toekomstige ondernemers aan de Hes. Ik vind de studie erg leuk en kan het heel goed toepassen op mijn eigen bedrijf. Ik studeer duaal, dus ik wissel studeren af met werkperiodes. Helaas is een werkperiode in mijn eigen bedrijf niet mogelijk omdat er niemand aanwezig zou zijn om te controleren of ik wel echt aan het werk was. Daarom werk ik momenteel 4 dagen per week bij een bedrijf dat spullen importeert uit India en dat verkoop ik door aan winkels. Dit is de eerste keer dat ik echt ergens werk en het is wel wennen. Ik vind het leuk om te doen, maar weet wel dat ik altijd mijn eigen bedrijf wil hebben. Als ik afgestudeerd ben wil ik dan ook verder met ondernemen, misschien met mijn huidige webshop of iets nieuws, dat weet ik nog niet.

Wil je ook je eigen bedrijf beginnen? Hieronder wat tips! Begin een bedrijf in iets wat je leuk vindt. Ik vind het heel erg leuk om met mode bezig te zijn en daarom heb ik ook veel plezier in de inkoopafspraken etc. die ik heb en zie ik het als een hobby. Vraag hulp aan anderen. Ik weet dat niet alle ondernemers het eens zijn met deze stelling, maar ik ben ervan overtuigd dat je meer kan bereiken als je de hulp van anderen aanvaardt. Natuurlijk niet met alles, want je leert er heel erg veel van als er een keer iets niet goed gaat, maar soms is het erg handig als iemand je helpt met dingen waar jij zelf niet zo goed in bent. Begin! Veel mensen die ik ken willen heel graag een bedrijf beginnen, maar doen het toch niet omdat ze bang zijn dat er wat fout kan gaan. Mijn advies: Begin, maak misschien een paar fouten en ga door. Laat je nooit tegenhouden door angsten in iets dat je heel erg graag wilt.