Studenten overmeesteren Erasmustoren

Door Sanne Linsen - 21 Maart 2011 12:33 - 1426 vertoningen

Vanochtend hebben studenten een gebouw van de Radbouw Universiteit bezet. Ze zijn fel tegen de plannen van de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU) en zijn in protest gegaan door de Erasmustoren in Nijmegen te overmeesteren.

"Uit een uitgelekte notitie blijkt dat de VSNU nog verdergaande maatregelen wil dan het kabinet al van plan is. De bezuinigingsmaatregelen worden afgewenteld op de studenten, wij pikken dit niet.", zei woordvoerder van de bezetters Stas Uittenbogaard maandag.

De studenten eisen dat het college van bestuur van de universiteit zich uitspreekt tegen de bezuinigingen van de overheid. Ook willen ze meer zeggenschap hebben in het universiteitsbestuur. Ze willen niet dat docenten en medewerkers de dupe worden van de bezuinigingen omdat ze bang zijn dat de kwaliteit van het onderwijs daardoor achteruit gaat.

De studenten bezetten de Erasmustoren waardoor leslokalen en kantoren van medewerkers niet gebruikt kunnen worden. Ze laten niemand binnen om te werken, maar de geplande tentamens gaan gewoon door. De bezetters zeggen door te gaan met deze protesten tot hun eisen worden goedgekeurd.

Bron: Spitsnieuws.nl