Online hulp bij je masterkeuze

Door Sanne Linsen - 22 Maart 2011 10:43 - 1780 vertoningen

Rechtenstudenten zouden graag wat meer hulp krijgen bij het kiezen van hun master. Dit komt naar voren uit het onderzoek van Slim Media Groep (SMG), waar 76% van de studenten aangeeft het lastig te vinden een juiste master te vinden die aansluit op hun bachelor.

"Er zijn wel 157 verschillende rechtenmasters in Nederland, en de keuzetest la stemwijzer wijst studenten in de juiste richting" vertelt masterstudente Lara dos Santos (23). Naar aanleiding van dit probleem lanceert zij de nieuwe website Rechtenmaster.nl.

Studenten geven aan dat ze moeite hebben met het vinden van de juiste master doordat er te veel verschillende masters zijn die erg op elkaar lijken. De masterkeuzetest, vergelijkbaar met de stemwijzer die gebruikt wordt bij verkiezingen, kan de studenten meer ondersteuning bieden bij hun keuze. Deze test is ontwikkeld door Rechtenmaster.nl en is half maart gelanceerd.

"Op onze website beantwoorden studenten vragen over hun ambities, hun voorkeuren en hun interesses. Aan de hand van de antwoorden komen er vijf masters uitgerold die het beste aansluiten bij de voorkeuren van de student" legt dos Santos uit. "Een van de pluspunten van onze test is dat je over de grenzen van je eigen universiteit kijkt. Wie weet ontdekt een Groningse student wel dat de beste master voor haar in Amsterdam is. Op dit moment kiezen studenten nog vaak voor een master in hun eigen stad, omdat ze te weinig weten van masters in andere steden. Zo kiezen ze niet altijd wat het beste bij hen past." Naast de test kun je via Rechtenmaster.nl ook gebruik maken van de master-vergelijker. Zo kunnen studenten die al diverse masters op het oog hebben deze met elkaar vergelijken. "Met de mastervergelijker worden drie masters vergeleken op verschillende criteria. Met een paar muisklikken zien studenten waarin de ene master verschilt van de andere", aldus dos Santos.

Bron: Studenten.net