Bijzondere studentenkamers ?!

Door Marjolein van de Flier - 17 Oktober 2012 13:09 - 1262 vertoningen

Een kamer huren in een verzorgingstehuis? Als studentje lekker vertoeven tussen de oudjes? Vanaf nu kan het. Eigenlijk is het heel sneu. Als gevolg van de bezuinigingen op de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg mogen verzorgingstehuizen voortaan zelf weten aan wie ze kamers verhuren. Zo stelt De Telegraaf vandaag dat instellingen de kamers kunnen ombouwen tot appartementen of studentenkamers.

Er zit een klein addertje onder het gras. De tehuizen moeten van te voren wel toestemming vragen om de kamers te verhuren aan mensen die niet zorgbehoevend zijn. Zo vrijblijvend is het dus ook weer niet.

Naast een kamer huren in een verzorginstehuis stuitte ik vandaag nog op een andere bijzondere manier van wonen. The Student Hotel in Rotterdam. Een hotel waar je als student op kamers kunt wonen. Het ziet er uit als een hostel, een klein studentencomplex met allerlei voorzieningen.

Het is vrij prijzig, 650 euro per maand. Maar daar krijg je dan een slaapplek, keuken, fiets, studieplekken, inhouse gym, game room en een washok voor. Ben je benieuwd hoe het eruit ziet of zou je er wel een paar maanden willen wonen? Helaas zijn alle 250 kamers in Rotterdam al verhuurd, maar op thestudenthotel.com zijn genoeg foto’s te vinden. En dat is nog eens gratis ook.