Verkiezingsgekte VS van dichtbij

Door Marjolein van de Flier - 23 Oktober 2012 11:48 - 1037 vertoningen

Afgelopen nacht vond het derde debat tussen Mitt Romney en Barack Obama plaats. De twee presidentskandidaten strijden tegen elkaar in aanloop naar de verkiezingen van 6 november. Vorig debat kwam Mitt Romney als winnaar uit de strijd. Deze keer was Obama in de aanval. Waar wij de debatten en gekte rondom de verkiezingen alleen via de media kunnen volgen zullen een aantal studenten uit Nederland dit van dichtbij meemaken. Zij zijn de gelukkige uitverkorenen voor het Honors Program USA.

Vierentwintig studenten van de Fontys Hogeschool Tilburg vliegen over twee weken naar de Verenigde Staten om daar verslag te doen van de Amerikaanse verkiezingen. Van 29 oktober tot 10 november doen de communicatiestudenten verslag op een blog van alles wat ze zien en meemaken rondom de strijd tussen Mitt Romney en Barack Obama. De studenten zullen verslag doen vanuit Washington en New York. Ze zijn onder andere geinteresseerd in de ‘gekte’ rondom de verkiezingen, de invloed van social media en hoe het volk reageert op de uitslag.

“Ik wil optimaal meegaan in het Amerikaanse leven en dat hier laten zien,” zegt Jurgen Geboers, een van de studenten die meegaat. Renée van Tilburg: “Ik heb echt geen idee wat ik moet verwachten. Het lijkt me daar zo’n gekkenhuis. Als het lukt dat goed in kaart brengen, is voor mij de reis geslaagd.”

De reis is onderdeel van het ‘honours-program’ dat de opleiding heeft opgezet. Jurgen: “Hiermee kun je je echt profileren en dat wil ik graag: Go big or go home!”

Bekijk de weblog hier: HPUSA2012.wordpress.com