Niet te vroeg juichen maar toch...

Door Marjolein van de Flier - 21 November 2012 17:52 - 1939 vertoningen

We moeten natuurlijk niet te vroeg juichen, maar een beetje positief denken kan nooit kwaad. Er is in de Eerste Kamer voorlopig geen meerderheid om het sociaal leenstelsel voor studenten in te voeren.

GroenLinks staat niet achter de plannen van de VVD en de PvdA, terwijl zij voordat het regeerakkoord werd gepresenteerd altijd voorstander waren van het sociale leenstelsel. Volgens GroenLinks moeten de huidige plannen eerst drastisch worden aangepast. GroenLinks is alleen voor invoering van het sociaal leenstelsel als de ov-kaart blijft, het collegegeld omlaag gaat en de aanvullende beurs omhoog.

Een klein lichtpuntje voor studenten. Natuurlijk blijft het jammer dat het sociale leenstelsel er waarschijnlijk gaat komen, maar met alles wat we kunnen β€˜krijgen’ moeten we tegenwoordig blij zijn. Met de studenten ov-kaart kunnen we in ieder geval gratis naar college en stage blijven gaan. Dat scheelt toch weer iets.