Top 10 vreemde solliciatievragen

Door Marjolein van de Flier - 6 November 2012 10:44 - 2767 vertoningen

Je hebt een stage op het oog en je CV en sollicitatiebrief opgestuurd. En ja hoor, je bent uitgenodigd voor een gesprek! Nu begint het echte werk eigenlijk pas: je moet je voorbereiden op de sollicitatie.

De meeste vragen tijdens een sollicitatiegesprek zijn makkelijk en voorspelbaar. Bijvoorbeeld vragen over waar je goed in bent, minder goed in bent, je interesses en noem maar op. Er zijn bedrijven die meer uit het gesprek willen halen. Als je gaat solliciteren bij Apple, Google of Facebook raden we je dan ook aan je extra goed voorbereid. Glassdoor.com stelde een lijst op van de tien meest bizarre sollicitatievragen. Je leest ze hier:

Als je een superheld kon zijn, wie zou je kiezen? (AT&T;) Hoeveel basketballen gaan er in deze kamer? (Google) Hoe bizar vind je jezelf, op een schaal van één tot 10? (Capital One) Als je zou krimpen tot het formaat van een potlood en in een blender zou worden gestopt, hoe kom je daar dan uit? (Goldman Sachs) Een appel kost 20 cent, een sinaasappel 40 cent en een grapefruit 60 cent. Wat kost een peer? (Epic Systems) Wat zou je doen als je een pizzeria van je oom erft? (Volkswagen) Hoe worden M&M;'s gemaakt? (US Bank) We zoeken een getal tussen 1 en 1000. Hoeveel gokken heb je minimaal nodig om een specifiek getal te vinden, wanneer je bij elke gok de hint ‘hoger’ of ‘lager’ meekrijgt? (Facebook) Hoe weeg je een olifant wanneer je geen weegschaal hebt? (IBM) Leg eens uit wat er de afgelopen tien jaar in dit land is gebeurd (Boston Consulting Group)

Heb jij wel eens te maken gehad met vreemde, bizarre vragen tijdens een sollicitatiegesprek?