Studenten en schoonmakers staken samen

Door Vlinder van Burik - 28 Februari 2012 17:47 - 1454 vertoningen

Afgelopen nacht hebben zo'n tweehonderd schoonmakers en studenten het Ruppertgebouw van de Universiteit van Utrecht bezet gehouden.

Na acht weken actie te hebben gevoerd voor meer loon, een lagere werklast en doorbetaling bij ziekte hebben de schoonmakers gisteren het Ruppertgebouw op de Uithof Utrecht bezet gehouden. Tientallen studenten hebben zich sinds gisteren bij de staking aangesloten. Student Sander van Kritische studenten: "We steunen de schoonmakers omdat zij ook een onderdeel zijn van onze universiteit en wij het niet vinden kunnen dat mensen op onze universiteit op zo'n manier behandeld worden onder die arbeidsomstandigheden."

De schoonmakers en studenten roepen de universiteit op het protocol 'Goede Marktwerking of Gouden Standaard' van de FNV te tekenen. Ook worden studenten en docenten gevraagd om de staking te ondersteunen door het tekenen van een petitie.

Daarnaast grijpen de studenten ook deze stakingsactie aan om te protesteren tegen de bezuinigingen van de overheid in het onderwijs, waaronder de langstudeerboete, afschaffing van studiefinanciering van de Masterfase en het inkorten van het studentenreisproduct.

De bezetting van het Ruppertgebouw duurde tot vandaag elf uur vanochtend, waarna de staking buiten doorging tot vier uur vanmiddag.

Bron: NOS.nl