Vergeten belastingclaims door studenten levert overheid jaarlijks 60 miljoen op

Door Jasmine Hakkert - 13 Maart 2012 17:47 - 1116 vertoningen

Jaarlijks vergeten ongeveer 260.000 studenten geld terug te claimen bij de belastingdienst. Deze claims zijn gemiddeld 250 euro, maar kan oplopen tot 850 euro volgens Marcel Homan, woordvoerder bij het ministerie van onderwijs. Samen zijn ze goed voor zo'n 65 miljoen euro dat terug de schatkist in verdwijnt.

Per 1 april staat weer de deadline voor de deur van belastingaangifte. Studenten van fiscaal recht en fiscale economie van verschillende universiteiten hebben studenten en andere mensen gratis geholpen met het invullen van hun belastingen. Zoals afgelopen weekend gebeurd door studenten van de Universiteit van Tilburg.

Tot gistermiddag hadden gemiddeld 45.000 jongeren informatie opgevraagd via de overheidssite makkelijkverdiend.nl. Vandaag visualiseert de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) op de webapp lsvb.nl/belastingaangifte hoe het formulier moet worden ingevuld en wat het kan opleveren. Volgens de voorzitter zijn vooral jongeren die het voor het eerst moeten doen vergeetachtig. "Sommige studenten staan er alleen voor en hebben het ook niet vanuit huis meegekregen."

Verdien dus makkelijk snel die extra centen en vul je belastingaangifte in voor 1 april!

Bron: Omroepbrabant.nl