Jongeren hebben angst voor het verliezen van hun telefoon

Jasmine Hakkert - 22 Maart 2012 17:32 - 1568 vertoningen

In Groot-Brittaniƫ steekt een nieuwe angst de kop op. De angst om je telefoon kwijt te raken, ook wel nomofobie (No Mobile Phobia) genoemd. Bij jongeren (van 18 tot 14 jaar) is deze angst het grootst, namelijk 77 procent tegenover 66 procent van de rest van de Britten. Vier jaar geleden leden 53% van de Britten aan deze angst.

Iedereen haat het om zijn mobiel te verliezen, maar wanneer kan je spreken van nomofobie? Nomofoben zijn constant bang om iets te missen, daarom schakelen ze hun mobiel zelden of nooit uit. Bijwerkingen waar nomofoben last van hebben zijn paniekaanvallen, kortademigheid, duizelen, beven en zweten.

Vooral het percentage van vrouwen dat lijdt aan nomofobie is de afgelopen vier jaar sterk toegenomen. De achterliggende reden hiervoor kan zijn dat mannen vaak een tweede mobiel kopen om altijd bereikbaar te blijven.

Bron: AD.nl

Feeds

RSS feed
Atom feed

Redactie

Onze redactie stelt je dagelijks op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van studeren en stage lopen. Heb jij interessant nieuws? Onze contactgegevens zijn:

Telefoon
088 555 4000
E-mail
redactie@stageplaza.nl

Volg ons