IT-studenten kiezen voor profit organisaties

Jasmine Hakkert - 8 Maart 2012 17:31 - 1367 vertoningen

57 procent van de IT-studenten werkt het liefst na zijn studie bij een profit organisatie. Dit blijkt uit onderzoek door neomax onder 940 IT-studenten op MBO- en HBO-niveau. Daarna kiezen studenten er voor om een eigen onderneming te beginnen. Een overheidsinstelling of non-profit organisatie is minder populair, hier geeft slechts twaalf en vijf procent de voorkeur aan.

"De algehele verwachting is nog steeds dat het tekort aan IT'ers de komende jaren verder zal toenemen en daarom is het belangrijk om te weten wat de nieuwe generatie IT'ers van de toekomst verwacht", zegt Stephan Bosman, directeur van neomax. "Ook uit onze ervaring blijkt dat IT-professionals een voorkeur hebben voor commerciƫle instellingen, totdat ze daadwerkelijk aan het werk gaan bij een non-profit organisatie. Juist doordat deze organisaties vaak meer met minder moeten doen, speelt innovatie een belangrijke rol en voor een IT'er is er niets interessanter dan vernieuwen en vooruit gaan. Non-profit organisaties hebben last van een onterecht negatief imago en op basis van de resultaten uit het onderzoek is dit het moment om hier proactief verandering in te brengen."

Feeds

RSS feed
Atom feed

Redactie

Onze redactie stelt je dagelijks op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van studeren en stage lopen. Heb jij interessant nieuws? Onze contactgegevens zijn:

Telefoon
088 555 4000
E-mail
redactie@stageplaza.nl

Volg ons