Harde aanpak stufi-fraude Amsterdam

Door Marjolein van de Flier - 20 September 2012 15:17 - 1851 vertoningen

Amsterdamse studenten, opgelet! De komende maanden zal de gemeente Amsterdam in samenwerking met de Dienst Uitvoerend Onderwijs (DUO) 500 studenten gaan controleren op fraude. Met deze actie willen zij achterhalen of studenten die aangeven uitwonend te zijn, ook echt uitwonend zijn.

Wie fraudeert met de uitwonende beurs hangt een dure grap boven het hoofd. Wanneer je betrapt wordt op het frauderen moet je het onterecht ontvangen bedrag volledig terug betalen. Dit is ongeveer 2000 euro per jaar. Daarnaast moet je nog eens 50% van dat bedrag als boete betalen. Deze boete moet je direct en in één keer betalen. Zorg er dus voor dat je altijd juist staat ingeschreven bij de GBA, de Gemeentelijke Basisadministratie. Oftewel, sta je ingeschreven op het adres waar je daadwerkelijk woont? Regel je zaken goed en voorkom zo een boete die kan oplopen tot in de duizenden euro's!