Studie met baangarantie

Elisa van Vugt - Oct. 8, 2013, 3:59 p.m. - 6262 views

Het aantal inschrijvingen voor bètastudies zijn dit schooljaar gestegen. Studenten kiezen voor deze opleidingen in de hoop op meer baangarantie.

De overheid en het bedrijfsleven roepen al jaren studenten op om te kiezen voor een technische studie, vanwege het grote tekort aan technisch personeel. Studenten lijken nu eindelijk gehoor te geven aan deze oproepen. De crisis speelt vermoedelijk ook rol bij deze keuze, studenten kiezen liever veilig en dus voor baanzekerheid.

Op de Hogeschool van Amsterdam (HvA) steeg het aantal inschrijvingen voor technische opleidingen en de lerarenopleidingen natuurkunde, scheikunde en wiskunde. Bij de Universiteit van Amsterdam (UvA) schreven meer studenten zich in voor opleidingen aan de faculteit der natuurwetenschappen, wiskunde en informatica. Daarnaast steeg het aantal inschrijvingen bij economie en bedrijfskunde met 24%.

Bron: Ad.nl en Parool.nl

Feeds

RSS feed
Atom feed

Editorial

Our editorial keeps you up to date on the latest news regarding internships. Do you have any questions or want to reach out to us? Our contact details are:

Telephone
088 555 4000
Email
redactie@stageplaza.nl

Connect with us