Lekkere studenten halen betere cijfers

Elisa van Vugt - Dec. 18, 2013, 11:44 a.m. - 5468 views

Studenten die als aantrekkelijk beschouwd worden halen betere cijfers dan hun minder ‘knappe’ klasgenootjes. Ze worden later ook nog eens succesvoller blijkt uit een nieuwe studie.

Studenten die er goed uitzien krijgen meer aandacht van docenten, hebben meer vrienden en hebben minder last van depressies. Het is niet duidelijk of zij betere cijfers halen door hun zelfvertrouwen en de aandacht die zij krijgen of dat docenten voorkeur geven aan aantrekkelijke studenten.

Het Amerikaanse onderzoek ging in de jaren negentig van start en volgde 9.000 studenten totdat zij dertigers waren. Daarbij werd genoteerd of de studenten wel of niet aantrekkelijk waren. Overigens kregen de onderzoekers de geïnterviewden pas te zien aan het eind van het interview. Zij hadden dus al een beeld van de persoonlijkheid van de student. Het nieuwe onderzoek voegde daar de schoolresultaten aan toe.

Ook andere onderzoeken tonen aan dat aantrekkelijkheid een grote rol speelt bij succes. Vrouwen verdienen 8 procent meer wanneer hun aantrekkelijkheid als bovengemiddeld wordt gezien en verdienen 4 procent minder dan gemiddeld wanneer hun aantrekkelijkheid onder het gemiddelde ligt. Bij mannen ligt dat tussen de 4 en 13 procent. Aantrekkelijke mensen worden ook als gezonder en betrouwbaarder beschouwd.

De vraagt blijft of een aantrekkelijk uiterlijk of zelfvertrouwen met intelligentie aantrekkelijk worden gevonden. Toch draait het wel degelijk om de ‘looks’. Een ander onderzoek toont aan dat docenten betere resultaten verwachten van studenten die er goed uitzien.

Bron: AD, Studenten.net

Feeds

RSS feed
Atom feed

Editorial

Our editorial keeps you up to date on the latest news regarding internships. Do you have any questions or want to reach out to us? Our contact details are:

Telephone
088 555 4000
Email
redactie@stageplaza.nl

Connect with us