Al skydivend studiepunten scoren

Jennifer van Deutekom - Dec. 23, 2013, 11:10 a.m. - 4927 views

Al skydivend je studiepunten verdienen. Of door pagina’s op Wikipedia te verbeteren. Het scoren van studiepunten wordt steeds leuker. Studenten in Californië en een viertal mbo-studenten zijn al bezig om de punten binnen te slepen.

Vierdejaarsstudenten van de medische faculteit van de Universiteit van Californië kunnen voortaan studiepunten verdienen door pagina’s over ziekten op Wikipedia te verbeteren. Volgens de Universiteit van Californië levert dat een win-winsituatie op. "Als beroepsgroep met een bulk aan kennis is het onze plicht het publiek voor te lichten", zegt universitair docent Amin Azzam in The New York Times. De kwaliteit van Wikipedia verbetert hierdoor, maar ook voor de studenten is het een wijze les. Zo leren zij hoe ze in begrijpelijke taal over medische zaken kunnen communiceren met het publiek.

Een viertal mbo-studenten van het CIOS in Breda/Goes kan al skydivend studiepunten scoren. Zij volgen een unieke opleiding voor basis indoor skydive instructeur. Deze opleiding duurt één maand. Het skydiven vindt plaats in Roosendaal. Daar worden de studenten opgeleid om de, vaak onervaren, bezoekers veilig te laten skydiven in een windtunnel. Volgens het skydivecentrum is dit de enige skydiveopleiding ter wereld die aangeboden wordt voor sportstudenten.

Bron: Nationaleonderwijsgids.nl en NU.nl

Feeds

RSS feed
Atom feed

Editorial

Our editorial keeps you up to date on the latest news regarding internships. Do you have any questions or want to reach out to us? Our contact details are:

Telephone
088 555 4000
Email
redactie@stageplaza.nl

Connect with us