Hij komt, Hij komt, die lieve Stage-Sint!

Door Elisa van Vugt - 5 December 2013 10:54 - 4242 vertoningen

Lieve (voormalige) studenten, stagiairs en starters,

Sint weet alles van jouw leven als student, Daar woon je dan in een studentenkamer ter grootte van een tent. Tentamenstress; last minute dagen lang met je neus in de boeken, Binnen handbereik goedkope koffie, energie drank en een pak koeken. Dan denk je met heimwee terug aan je vroegere leven op de middelbare school, Die goede oude tijd en moeders met haar bekende prakje boerenkool. Naast studie en stage maximaal socializen en feesten, dat klinkt als overleven, Toch zul jij ooit net zoals onze ‘Prins Pils’ aan het echte leven moeten toegeven.

Steeds meer studenten kiezen daarom voor een buitenlandse stage, Dromend over zon, zee, strand en een relaxende massage, Een buitenlandse ervaring staat heel mooi op je CV, Daarnaast neem je ook nog eens waardevolle ervaringen met je mee. Als je nog een stage in het zonnige Spanje zoekt, De Sint heeft al een ticket op de stoomboot voor jou geboekt. Stage lopen bij de Sint wordt ruim betaald, Wel in chocolade geld omdat daarvan de waarde nooit daalt.

Ja, want aan onbetaald stage lopen, doe jij ook mee, Zelfs als afgestudeerde is dit blijkbaar oké! Na een half jaar lang fulltime stage te hebben gelopen, Heb jij amper geld om een cadeautje voor Sinterklaas te kopen. Is de stufi ook nog eens afgeschaft en in een lening omgezet, Een torenhoge schuld en levenslang afbetalen is echt geen pret. Voordat Sint begint aan zijn terugreis naar Spanje per schip, Volgt in het volgende couplet de gouden tip!

Kortom, als starter zit het je allesbehalve mee, Misschien deelname aan Miljoenenjacht een idee? Een ton gewonnen, maar niet de miljoen die je had verwacht, Zeg dat het per ongeluk ging en stap naar de rechter met jouw klacht. Maar de toekomst heb je niet volledig in eigen hand, Wees er voor elkaar en kijk niet naar de andere kant. Giro 555 voor de Filipijnen stroomde vol, ook met jullie laatste geld, De Sint vindt het fijn dat jullie weten wat echt telt!

Liefs Stage-Sint & Plaza-Piet