Hoe ver reis jij voor een nieuwe baan?

Door Marjolein van de Flier - 28 Maart 2013 17:30 - 1991 vertoningen

Uit een onderzoek van de ING in augustus 2012 blijkt dat de Nederlanders gemiddeld 14 kilometer reizen naar hun werk. Door de crisis is 72% van de werkzoekenden bereid 25 tot 50 kilometer te reizen naar hun nieuwe baan.

Een kleine groep geeft aan dat zij maximaal 5 kilometer te willen reizen en 14% geeft zelfs aan 100 kilometer te willen reizen voor hun baan. 100 kilometer is absurd voor een nieuwe baan, maar de lopende crisis komt je niet tegemoet met het zoeken van een baan.

Stage Ook stagezoekende zijn bereid langer te reizen naar hun stage. De studenten kijken vaak niet naar de kilometers maar naar de tijdsduur. De meeste studenten geven aan dat een uur reizen het maximum is. Een kleine groep geeft aan langer dan een uur te willen reizen voor hun stage. Je krijgt bij het DUO geld terug als je enkele reisduur meer dan anderhalf uur duurt. Dit geldt enkel als je tenminste twaalf dagen per maand zulke reizen maakt. Maak jij daar ook kans op? Vergeet dan niet even contact op te nemen met de ib-groep.

Bron: IB-Groep.nl en Studenten.net