Haal eenvoudig en ontspannen hogere cijfers!

Door Nicole Hol - 17 April 2013 11:43 - 1269 vertoningen

Een meditatiesessie voor een college kan zorgen voor hogere cijfers. Dit is gebleken uit een onderzoek dat is verricht door onderzoekers van de unversiteiten George Mason en Illinois. Een korte sessie kan al zorgen voor zichtbare resultaten.

Het doel van het onderzoek was erachter komen of meditatie studenten helpt bij het concentreren en het opslaan van informatie. De studenten waren verdeeld in twee groepen waardoor de onderzoekers goed de verschillen konden analyseren tussen resultaten met en zonder meditatie. De verschillen werden onderzocht door afname van een test na afloop van een college. Hieruit is gebleken dat studenten die voor het college een meditatiesessie ondergingen betere resultaten leverden dan de studenten die dit niet deden.

De meditatie bevordert voornamelijk de resultaten bij studenten met concentratieproblemen. Meditatie is een geestelijke oefening waarvan je rustig wordt en wat uiteindelijk concentratieverhogend werkt. Hoe langer de meditatiesessie duurt hoe groter het resultaat zal zijn bij de studenten. Niet alleen meditatie is positief voor het verhogen van je concentratie maar ook een lange wandeling kan hieraan bijdragen. De bewustwording van jezelf staat voornamelijk centraal. Ook een dagplanning kan bijdragen aan het verbeteren van je concentratie, dit zorgt voor meer overzicht.

Bron: Gezondheidsnet.nl