Studenten geneeskunde eisen een stagevergoeding

Door Laura Keuken - 18 April 2013 11:09 - 2258 vertoningen

Al jaren gaan er discussies over het feit dat co-assistenten geen stagevergoeding krijgen. Geneeskundestudenten, vakbonden en werkgevers proberen er samen uit de komen maar dit is tot op de dag van vandaag niet gelukt.

In heel het land klagen studenten over de afschaffing van de studiefinanciering en de ov-studentenkaart. De meeste studenten wordt geadviseerd om naast de stage een bijbaantje te zoeken, om zo toch wat meer inkomsten te hebben. Voor co-assistenten is dit helaas niet mogelijk; zij werken vaak al meer dan 50 uur in de week.

Nu de komst van een sociaal leenstelstel voor studenten is aangekondigd zijn alle discussies over de vergoeding van co-assistenten weer aangewakkerd. Charlotte Kruydenberg, voorzitter van het KNMG Studentenplatform, vindt het vreemd dat de studenten van de regering het advies krijgen om een bijbaan te nemen. De regering geeft immers aan dat zij voor een versterking van de kenniseconomie zijn. Volgens Kruydenberg leggen verschillende internationale universiteiten, zoals Oxford en Cambridge, hun studenten een werkverbod op. Op deze manier kunnen studenten het maximale uit hun studie halen.

Hopelijk komt er snel een oplossing en daarmee ook een einde aan de discussie tussen de geneeskundestudenten, vakbonden en werkgevers.

Bron: Artsenauto.nl