Studenten gaan er vandoor met de kroon

Door Nicole Hol - 24 April 2013 17:44 - 1596 vertoningen

Het ‘Koningslied’ van John Ewbank gaat dan misschien wel door, maar nog steeds zal er niemand zijn die op Koningsdag in volle borst meezingt met dit lied. Het studentenlied daarentegen is een groot succes.

Het lied ‘Je bent een koning’ van de twee Utrechtse studenten is een enorme hit in Nederland. Niet alleen studenten zijn fan van het nummer, maar ook de rest van Nederland is goed te spreken over het lied. Het lied zou een goede vervanging zijn voor het oorspronkelijke ‘Koningslied’ van John Ewbank, dat door heel Nederland verafschuwt wordt. Er wordt ook wel gesproken over een echt ‘oer-Hollands’ nummer en ‘een echte meezinger’. Een en al lof voor ‘Je bent een koning’ dus.

Het nummer is een loflied gericht aan de toekomstige koning en is vol van de bekende Nederlandse saamhorigheid. Het verbaasd dan ook niemand dat het gewaardeerde lied afkomstig is uit de gezellige studentenwereld. ‘Je bent een Koning’ is ondertussen al bijna 700.000 keer bekeken op YouTube. De twee Utrechtse studenten die het liedje naar eigen zeggen als grap hadden bedacht, zijn van de ene op de andere dag BN’er. Ze hadden gehoopt dat het binnen de kleine kring van vrienden zou aanslaan, maar de charme van ‘Je bent een koning’ blijkt aan te slaan onder de gehele Nederlandse bevolking.

De twee studenten hebben aangegeven niet bang te zijn om op te treden en zich zeker nergens voor te schamen. Het is tot nu toe de bedoeling dat heel Nederland mee zingt met het lied van John Ewbank, maar daar schijnt weinig belangstelling voor te zijn. Laten we hopen dat de twee Utrechtse studenten degene zijn die op 30 april de aanstaande koning toezingen, zodat heel Nederland in volle borst mee kan zingen.

Bron: Studenten.net