Geld verdienen tijdens je studie doe je zo!

Door Nicole Hol - 13 Mei 2013 10:53 - 2403 vertoningen

Studenten in Nederland zijn vaker ondernemer tijdens hun studie dan studenten in andere landen. Van de internationale studenten begint 2 procent een onderneming, tegenover 3 procent van de Nederlandse studenten. Goed bezig die Nederlandse studenten zou je denken, maar na hun studie laten veel studenten het afweten.

Na het studeren zijn er maar weinig Nederlandse studenten die de intentie hebben om een eigen onderneming te starten. De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft onderzoek gedaan onder 13.000 Nederlandse studenten. Studenten van verschillende hogescholen en universiteiten werden benaderd. Direct na het afstuderen wilt maar 1 op de 10 studenten gaan ondernemen. Na vijf jaar is dit aantal al vergroot naar 1 op de 3 studenten.

Er zijn maar weinig studenten die daadwerkelijk tijd in hun eigen onderneming willen steken. Het is niet eenvoudig om een eigen onderneming te starten, dit kost veel tijd en energie. In totaal zijn er 1,3 miljoen studenten in 26 verschillende landen benaderd. Van deze 1,3 miljoen studenten hebben er 93.000 studenten gereageerd. Hieruit bleek dat wanneer Nederlandse studenten een bedrijf beginnen ze dit liever alleen doen, terwijl buitenlandse studenten dat vaker met partners willen doen.

Bron: [Nu.nl] (http://www.nu.nl/economie/3364076/drie-procent-nederlandse-studenten-ondernemer.html)