Amerikaanse student bemachtigt stages bij Apple én Google

Door Laura Keuken - 2 Mei 2013 11:53 - 2437 vertoningen

Google en Apple behoren tot de meest gewilde stagebedrijven. Niet alleen omdat het doorgroeimogelijkheden kan bieden binnen een groot bedrijf, maar ook vanwege de bizar hoge stagevergoedingen. Bij Apple verdient een stagiair ongeveer 4190 euro per maand en bij Google zelfs 5225 euro per maand. Hoe is het een Amerikaanse student gelukt om bij beide bedrijven stage te lopen?

Nicholas Allegra, ook wel ‘Comex’ genoemd, studeerde aan Brown University toen hij JailBreakMe ontwikkelde. Met JailBreakMe heeft Allegra Apple gehackt, tot ieders grote verbazing. Allegra kreeg het voor elkaar om binnen het systeem van Apple te komen en de downloadbeperkingen op iPhones en iPads te verwijderen. Hij bracht JailBreakMe op de markt als een app die door iedereen gedownload kon worden en miljoenen mensen hebben hier gebruik van gemaakt. Dit is Apple niet onopgemerkt gebleven. Charlie Miller, werkzaam bij Apple, kon zijn oren niet geloven toen hij hoorde wat de negentienjarige Allegra voor elkaar had gekregen. Allegra wordt ook wel omschreven als ‘iemand uit de toekomst’. Hij ging aan de slag als stagiair bij Apple en na een jaar kreeg hij een mailtje of hij zijn stagecontract wilde verlengen. Toen Allegra dit mailtje vergat te beantwoorden is zijn contract stopgezet.

Dit tot groot genoegen van Google, die de student graag een stageplaats aanbood. Vorige week liet de jonge hacker weten dat hij binnenkort begint als stagiair bij Google. Met deze twee stages op zijn CV ligt de wereld aan zijn voeten.

Bron: Forbes.com