Bussemaker stuurt studenten een kaartje terug

Door Laura Keuken - 28 Mei 2013 16:04 - 2899 vertoningen

Herinneren jullie ons artikel over de actie van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) waarbij studenten opgeroepen werden om een kaartje te sturen naar minister van Onderwijs, Jet Bussemaker? Deze actie is zeker geslaagd!

Bussemaker heeft meer dan 6000 kaartjes ontvangen! Deze kaartjes stonden vol met de zorgen van (aankomende) studenten of hun ouders. Zorgen over het feit dat de studiefinanciering verandert in een sociaal leenstelsel en of het in de toekomst nog wel voor iedereen mogelijk zal zijn om te studeren.

Na al deze kaartjes kon Bussemaker natuurlijk niet anders dan de studenten allemaal een kaartje terug sturen. In deze kaartjes schrijft de minister dat de studenten zich zeker geen zorgen hoeven te maken over of ze nog wel kunnen studeren in de toekomst. Zij legt uit dat studeren een investering is in je toekomst en dat deze investering makkelijk terug te betalen is, omdat afgestudeerden anderhalf tot twee keer zoveel verdienen als leeftijdsgenoten die niet gestudeerd hebben.

Het is erg leuk dat Bussemaker iedereen netjes een kaartje terug stuurt, maar of hier nou alle zorgen mee zijn verdwenen is nog maar de vraag.

Bron: Telegraaf.nl