Voeding die jou gaat helpen bij het studeren

Door Laura Keuken - 30 Mei 2013 12:47 - 3088 vertoningen

Heb jij soms moeite met je concentratie of ga jij helemaal ten onder aan de stress zodra de toetsen naderen? Geen paniek! In dit artikel lees je hoe voeding een positieve invloed kan hebben op de hersenen.

Toetsen en belangrijke opdrachten op school kunnen een hoop stress met zich meebrengen. Maar hier kan jij wat tegen doen! Kalium is een stof die de stress kan verminderen. Kalium is vooral te vinden in avocado’s. Dus, komt de deadline steeds dichterbij? Maak een salade met wat avocado en jij bent helemaal stressbestendig.

Tijdens het maken van een toets is het belangrijk dat je lekker in je vel zit. Vitamine B6 kan jou hierbij helpen! Deze vitaminen maken serotonine aan. Deze stof zorgt ervoor dat jij je net even iets beter voelt. Kom maar op met die motivatie! Vitamine B6 bevindt zich onder andere in bonen, kip, zuivelproducten en vis. Om tijdens het studeren je hersenen goed draaiende te houden is het belangrijk om volkoren producten te eten met veel koolhydraten. Wist jij dat 20 procent van de koolhydraten die je binnenkrijgt door je hersenen worden verbruikt? Dus, pak wat volkoren boterhammen erbij en ga aan de studie!

Bron: Salusi.nl