OV-studentenkaart afschaffen? Meer verkeersongelukken!

Door Nicole Hol - 6 Mei 2013 17:11 - 1683 vertoningen

De kans is groot dat de ov-studentenkaart wordt afgeschaft. Het gevolg hiervan zal zijn dat veel studenten met eigen vervoer naar school gaan. Uit de eerste verkenning van ingeniersbureau Arcadis blijkt dat dit kan leiden tot tientallen extra verkeersslachtoffers bij jongeren tussen de 16 en de 25 jaar.

In 1991 is de ov-kaart voor studenten ingevoerd en sindsdien is het aantal ongevallen in die leeftijdgroep aanzienlijk afgenomen. Wanneer de ov-studentenkaart verdwijnt zullen veel jongeren weer de auto of scooter pakken. Deze auto’s zijn meestal ouder, waardoor de veiligheid op de weg ook afneemt. Daarnaast heeft deze leeftijdsgroep weinig rijervaring. Dit alles kan zorgen voor gevaarlijke situaties op de autowegen.

Meer aandacht voor de maatschappelijke gevolgen van het afschaffen van de ov-studentenkaart zou geplaatst zijn. Want naast de verhoogde kosten voor studenten zullen uiteindelijk ook de zorgverzekeringskosten omhoog gaan. Meer ongelukken betekent namelijk meer artsen en politieagenten. Wat automatisch betekent hogere zorgverzekeringskosten die worden doorberekend aan de verzekerden.

Bron: [Gelderlander.nl] (http://www.gelderlander.nl/algemeen/binnenland/afschaffen-ov-studentenkaart-leidt-tot-meer-verkeersslachtoffers-1.3797494)