Studenten sturen minister een kaartje

Door Laura Keuken - 7 Mei 2013 17:10 - 1877 vertoningen

In het verleden is het wel eens voorgekomen dat studenten protesteerden of gingen staken omdat ze het ergens niet mee eens waren. Maar deze keer pakken de studenten het samen met De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) wel heel bijzonder aan. Er is een oproep aan alle studenten om minister Jet Bussemaker een kaartje te sturen.

De basisbeurs wordt een lening, de ov-studentenkaart gaat ons (waarschijnlijk) helaas verlaten en dat maakt het de studenten allemaal niet makkelijker. Studeren wordt een stuk duurder en zal helaas niet meer voor iedereen zijn weggelegd. En studeren, daar heeft iedereen toch recht op?

Op www.lievejet.nl kunnen alle studenten een kaart schrijven aan Bussemaker. De kaartjes worden over een paar weken afgedrukt en aangeboden aan de minister. Het is de bedoeling om dit β€˜protest’ op een positieve manier te laten verlopen. Een kaartje krijgen vindt iedereen toch leuk? Ben jij het ook niet eens met de plannen over de basisbeurs en de ov-studentenkaart? Stuur Bussemaker een kaartje!

Bron: Telegraaf.nl