Gelukkig worden is het belangrijkst voor hoger opgeleiden

Door Nicole Hol - 6 Juni 2013 11:37 - 2277 vertoningen

Het einde van je studie komt in zicht en de carrièrestress neemt steeds meer toe. In deze tijd is het spannend of je überhaupt wel een baan kunt vinden. Hiernaast zullen er bij veel studenten de vragen opkomen als ‘waar wil ik werken?’en ‘wat zijn mijn ambities?’. Uit een onderzoek van de carrièrewebsite Intermediair, wat is verricht onder vierduizend hoger opgeleiden, is gebleken dat een groot deel vooral gelukkig wilt worden later.

Starters op de arbeidsmarkt zouden zoveel mogelijk willen werken. Uit het onderzoek blijkt dat hoogopgeleiden gemiddeld drie contracturen minder hebben dan dat ze in werkelijkheid zouden willen. Maar liefst 66 procent gaf aan dat hun ambitie is om gelukkig te worden. Hier tegenover staat het lage percentage dat aangaf een leidinggevende functie te willen. Slechts 11 procent zou hierin zijn of haar droombaan vinden. De onderzoekers geven aan dat dit een opvallend gegeven is aangezien dit twee jaar geleden nog 26 procent was.

Iedere hoogopgeleide gaf tijdens het onderzoek aan welke werkgever zijn of haar voorkeur had. Rabobank scoorde het best onder de hoogopgeleiden. Ook Shell en Philips scoorden hoog in het lijstje geliefde werkgevers. Dit neemt niet weg dat de ondervraagde negatief zijn over de arbeidsmarkt. Maar liefst 68 procent geeft aan dat ze de situatie nadelig vinden. Het zal dus niet gemakkelijk zijn voor hoogopgeleiden starters om een baan bij een van deze toppers te veroveren.

Bron: Studenten.net