Intrekken van studiepunten

Jennifer van Deutekom - 19 September 2013 13:08 - 3821 vertoningen

Afgelopen week ontstond er ophef in het onderwijs en de Tweede Kamer. Studiepunten blijken een houdbaarheidsdatum te hebben. Trage studeerder? Dan heb je kans dat je studiepunten komen te vervallen.

Naarmate studenten te lang over hun studie doen, lopen zij het risico dat hun studiepunten ingetrokken worden. Het overkwam 25 bachelorstudenten van de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Een mogelijkheid op herkansing krijgen zij niet.

De Radboud Universiteit heeft een soortgelijke regel al eerder toegepast: studenten van de faculteit Managementwetenschappen hebben 5 jaar de tijd om hun bachelor af te ronden. Ronald Plasterk, toenmalig minister Onderwijs, heeft de regel in 2008 goedgekeurd. Leden van de Tweede Kamer reageerden geschokt. De PvdA en D66: “Het is een verkapte vorm van het bindend studieadvies.”

Vorige week dinsdag spraken de Kamerleden met Jet Bussemaker, minister Onderwijs. De studenten krijgen alsnog een hertentamen. “Tentamens mogen inderdaad een geldigheidsduur hebben. Maar studenten moeten wel de kans krijgen een hertentamen te doen”, aldus Bussemaker.

Bron: Algemeeneconoom.nl

Feeds

RSS feed
Atom feed

Redactie

Onze redactie stelt je dagelijks op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van studeren en stage lopen. Heb jij interessant nieuws? Onze contactgegevens zijn:

Telefoon
088 555 4000
E-mail
redactie@stageplaza.nl

Volg ons